Sunday, April 1, 2007

1 Avril - Un tiempo Holandés....

Er was iets met naar Barcelona gaan, omdat het daar zo heerlijk vertoeven is... In het zonnetje op een terras ontbijten/lunchen, met een niemendalletje aan in het park huiswerk maken voor de Spaanse les en 's middags eindeloos siesta houden op een strand met de zonnewarmte op je huid... NIETS van dit alles... Ik heb vanmorgen - na al ruim anderhalve week druilerig en koud weer - de conclusie getrokken dat daarboven iemand de stekkertjes heeft verwisseld: de plug van Nederland zit in het gaatje van Spanje en andersom. Ostia (het eerste en laatste scheldwoord dat ik van plan ben op deze blog te bezigen)! Da's niet de bedoeling!

Maar goed, continu in je eigen sop gaar blijven koken (lees: binnen op de bank blijven hangen) is natuurlijk ook geen optie, dus toch maar de deur uit op zoek naar wat gezonde zuurstof. Vanaf de welbekende Sagrada Familia ben ik via de wat minder toeristische wandel/winkelboulevard Avinguda de Gaudí een stukje bergopwaarts gelopen. Deze boulevard moet op zonnige dagen absoluut een gezellige, ontspannen sfeer uitademen: leuke boutiekjes, bonbonneries, ijssalons, en restaurantjes met heerlijke terrassen, met aan de ene kant uitzicht op de Sagrada en aan de andere kant op het 'Hospital Sant Pau'.


Even wat historie over dit architectonische hoogstandje: het Hospital stamt uit begin 20e eeuw en is een ontwerp van architect Lluis Domenech i Montaner (zelfde periode als Gaudí). Het verving destijds het oude Hospital Santa Creu, dat in de binnenstad ligt. Het ziekenhuis bestaat uit een park met 26 paviljoens voor verschillende medische specialismen, aaneengesloten door een wandelpad met kunstwerken en groen. Als je hier rondwandelt besef je je alléén dat je je in een ziekenhuis bevindt, door de 'witte jassen' die af en toe in en uit de verschillende gebouwen lopen. Een heerlijke stek om in de zomer 's middags even rust en koelte te vinden in de schaduw van een grote boom met een goed boek.


Omdat de regen mij leek te achtervolgen, besloot ik na een uurtje ronddwalen in de tuinen van het Hospital, dat het tijd was voor een fietstochtje naar het strand: uitwaaien zou absoluut de juiste term zijn vandaag, of misschien eerder 'wegwaaien'! Op de route door het al eerder aangestipte Parc Ciutadella, zag ik dat de Nederlandse tulp ook hier vertegenwoordigd is: home sweet home! Ondanks - of moet ik zeggen 'dankzij' - het slechte weer van de afgelopen dagen, is het in de parken nu echt genieten: alles staat in bloei en het ruikt er intens naar bloesem en rozemarijn.


Veel verder dan Parc Ciutadella ben ik helaas niet gekomen, want de regen besloot mij bij de kladden te grijpen en mijn zomerjas op waterdichtheid te testen. Deze vechtpartij duurde slechts enkele minuten: de weergoden hadden aan mijn outfit niet echt een uitdaging. Tien minuten later stond ik dus na te druppelen in mijn appartementje. Hopelijk komende week wat beter weer....!!

2 comments:

Unknown said...

hahaha! die foto!!
ooo met hemelvaartdag mag je lekker een dagje meevaren in de zon (hopelijk) op de riethaai...
jammer dat jij daar zo'n but-weer hebt, wou dat je wat zonnestralen van hier kon meepikken....
sterkte en succes op school, goed je best doen! ;-)

Unknown said...

charmante foto! :D